Tevreden ambassadeurs: Oprecht en echt, Restaurant 21 Pinchos in Rotterdam

René Van Gool is zelfstandig ondernemer. Hij is zestig jaar oud en loopt al veertig jaar mee in het vastgoed en projectontwikkeling. In die decennia heeft hij zich vooral bezig gehouden met binnenstedelijke herontwikkeling. Vaak met het accent op food; denk aan het oorspronkelijke concept voor de markthal Rotterdam. Hij overziet de hele voedselketen. Van boer naar bord. Na veel adviseren en ontwikkelen in binnen en buitenland, vond hij het wel eens tijd zelf aan de slag te gaan. Hij begon, samen met een paar enthousiaste jongeren, zijn eigen restaurant: 21 Pinchos. Dit restaurant heeft duurzaamheid en gastgerichtheid hoog in het vaandel staan. Dat is wat voor René het belangrijkste is. Wij hebben ook een bijdrage mogen leveren aan dit mooie restaurant. In deze blog neemt deze gedreven en inspirerende horecaondernemer het woord.

21 PINCHOS

“21 Pinchos klinkt Spaans, maar het is van oorsprong een Deens concept. Pinchos zijn een tapasvariant met een prikker, de ‘Pincho’. Dat product zetten we centraal, ook visueel. Wij vinden het in onze zaak vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Zowel de gasten als het personeel. We zijn open en ontspannen naar elkaar en met elkaar. Gewoon relaxt en eerlijk. Dat zit in ons DNA en willen we echt bewaken. Het is een nuchtere, gezellige en laagdrempelige manier van horeca beleven. Winst is volgens ons een resultaat van eerlijk en authentiek zijn. Dat vind ik ook echt Rotterdams. We zeggen tegen iedereen: ‘leuk je weer te zien’ en dat menen we ook. Dat valt en staat bij oprechte aandacht geven. Het aantal terugkerende bezoekers is dan ook bijna 50%. Dat is echt veel en ik geloof dat dat komt door hoe we met de mensen omgaan.

Het hele idee achter het concept, is dat we de toegankelijkheid en authenticiteit zichtbaar en voelbaar maken. We willen alles ook zo duurzaam mogelijk doen. We focussen op de keuken van morgen. De herkomst van al ons voedsel is verifieerbaar. We weten precies waar alles vandaan komt en alle porties zijn op maat, ‘no waste’ is ons streven. We hebben voor ieder wat wils. Grote eters, kleine eters, veel te besteden of juist weinig. Iedereen vindt precies wat ‘ie wil bij 21 Pinchos. Eigenlijk zijn wij een verlengde van een huiskamer. Dat willen we ook visueel uitstralen in de zaak. Het is een open sfeer in een overzichtelijke ruimte. De aankleding is strak, warm en we hebben met The Silk Company ook de natuur naar binnen gehaald. We hebben twee vestigingen en die stralen beide precies uit wat we willen.

EEN PLEK VOOR IEDEREEN

In 2019 zijn we het avontuur in de Fenixloods begonnen en we hadden een duidelijk idee. Je wilt omgaan met mensen en je wil samenzijn. Onder de mensen zijn. Het gaat dus niet alleen om het eten. Je hoeft ook niet altijd te komen eten. Veel mensen komen voor een drankje of komen, bij wijze van spreken, hun belasting bijwerken onder het genot van een bakje koffie. Je creëert iets waarvan mensen denken: ‘hee, lekker gezellig’. Dat past bij onze visie. Het aanbod van pinchos en ingrediënten draagt daar ook aan bij. Het is allemaal binnen een redelijke prijsbandbreedte, dagvers en van echte topkwaliteit. We focussen ook op gezondheidsaspecten. Daarnaast trainen we ons personeel, maar niet te veel. Het is meer coachen dan kneden. Zo we zorgen vooral ook dat onze toppers zichzelf blijven en wel volgens de ‘21 Pinchos manier’ met de gasten omgaan. 

Zo creëer je dat perfecte sfeertje. We zijn ook de beste plek op de kade, waar je de zon onder ziet gaan. Mensen komen soms speciaal voor de zonsondergang. Sommigen blijven daarna ook rustig tot 01.00 zitten. Het sfeertje wat we maken, het aanbod en hoe we mensen betrekken, zorgt voor ambassadeurs van ons merk. Zij zijn onze primaire vorm van ‘marketing en communicatie’. Natuurlijk zitten we op de social media kanalen. We plaatsen af en toe een foto of video. Maar wat we vooral merken, is dat heel veel mensen anderen vertellen over 21 Pinchos. We willen uiteindelijk bij iedereen in ‘top-of-mind’ zijn. Dat gaat nu al erg goed. De mensen die langskomen zijn vaak heel positief en dragen dat ook weer uit. Het is een beetje als een olievlek. Eerlijk en oprecht zijn doet een hoop. Zeker als we ook een vleugje Rotterdamse humor toevoegen.

“Vakmanschap is dat je je vak serieus neemt. Dat beheerst The Silk Company als geen ander."

René van Gool

GOEDE SAMENWERKING

We zijn heel blij dat we altijd kunnen rekenen op onze partners. Zakelijk zit het allemaal goed. Afspraak is afspraak en prijs is prijs. Dat vinden we ook fijn aan The Silk Company. Ze denken altijd mee en je ziet direct de passie bij Martijn en zijn team. Ik laat hem dan ook graag zijn gang gaan. Die groene wanden zijn prachtig. Het kost me geen onderhoud en er staan gewoon twee eyecatchers in onze zaak. Het zijn natuurlijke kunstwerken. Die combinatie spreekt ons en de gasten erg gaan. We hebben er ook onze huiselijke draai aan gegeven. We hebben er schilderijen in opgehangen en het is echt onderdeel van ons interieur. Daarnaast doet het veel voor de akoestiek van het pand. Vakmanschap is dat je je vak serieus neemt. Dat beheerst The Silk Company als geen ander.

Wij zijn erg blij met onze samenwerkingen. Met de stad Rotterdam. Met opleidingen in onze mooie stad. En die met The Silk Company. Ook met gasten heb je een samenspel. Ik moet in dat kader vooral vermelden hoe de gemeente Rotterdam zich tijdens de coronacrisis heeft opgesteld en naast ons staat. We hebben het terras verdubbeld en zijn goed ondersteund. Dat mag ook eens gezegd worden. Er wordt vaak tegen gemeenten aangeschopt, maar ze verdienen ook waardering. Ik ben een trotse Rotterdammer, trots op de stad en trots op ons restaurant.”

21 Pinchos - Markthal Rotterdam
DS Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam

21 Pinchos - Fenix Loods Rotterdam
Nico Koomanskade 1024
3072 LM Rotterdam

INTERESSe?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
wij staan u graag te woord.

Wij bedenken, creëren & leveren

interieurbeplanting die inspireert & energie geeft