Plantenwand bij OMODA Amsterdam

DE ALLERHOOGSTE KWALITEIT PLANTENWANDEN OP MAAT GEMAAKT

De plantenwanden geven een prachtige sfeer en doen wonderen voor de akoestiek van een ruimte.

Hier kan een korte tekst staan over het project Danitsja Huisman en Esther Andriessen zijn twee enthousiaste medewerkers van T-Mobile. Hier werken ze in de functie ‘construction & maintenance’ voor de afdeling Retail. Ze focussen zich vooral op de bouw en inrichting van de winkels en daar komt een hele hoop bij kijken. 

Interesse in een plantenwand?

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?
WIJ STAAN U GRAAG TE WOORD.

 

Martijn Moerings

Eigenaar

Wij luisteren graag naar uw wensen en adviseren u graag bij de keuze van een plantenwand.

Veelgestelde vragen over plantenwanden

Wat is een moswand?

Een moswand of mos muur is een muur bedekt met mos. Moswanden kunnen zowel de gehele muur bedekken maar er kan ook gekozen worden om bijvoorbeeld een gedeelte van de muur te bedekken met mos of losse panelen met mos op te hangen aan de muur. Een zo geheten mosschilderij. Deze schilderijen maken wij op maat in elke gewenste afmeting.

Waarom een moswand?

Een moswand geeft een waanzinnige mooie uitstraling op uw muur. Het brengt de natuur naar binnen en geeft een fantastisch sfeer aan de ruimte. Ook geeft een moswand verbeteringen aan de akoestiek. Deze akoestische verbetering is erg prettig als uw ruimte veel echo heeft of als de akoestiek niet op orde is. 

Wat voor soorten mos zijn er?

De verschillende hoge kwaliteit mossoorten van The Silk Company zijn lappenmos(ook wel platmos genoemd), Rendiermos(ook wel IJslands mos en bolmos. Deze mossoorten zijn goed te gebruiken voor een mos muur. De mossen kunnen mooi gecombineerd worden voor een natuurlijk en speels effect voor uw moswand.

Wat zijn de voordelen van een moswand?

Er zijn veel voordelen van een moswand. Een moswand is een slimme manier voor het toepassen van groen in uw ruimte zonder vierkante meters te verliezen op uw vloer. Daarnaast zijn de moswanden milieuvriendelijk geprepareerd waardoor het mos jarenlang meegaat, vuilafstotend is, brandvertragend en onderhoudsvrij. Ook geeft een moswand verbeteringen aan de akoestiek. Deze akoestische verbetering is erg prettig als uw ruimte veel echo heeft of als de akoestiek niet op orde is.

Wat kost een moswand?

De kosten van een moswand hangt af van de mossoorten die u in uw moswand wenst. De kosten variëren tussen de € 200 - 325 per m2 en zijn afhankelijk van de situatie. Ook kunnen er extra kosten bijkomen als er bijvoorbeeld een hoge moswand gemaakt moet worden en er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een hoogwerker. 

Hoe onderhoud ik een moswand?

Een moswand is nagenoeg onderhoudsvrij. U kunt dus lange tijd zorgeloos genieten van uw moswand zonder daar veel onderhoud aan te hebben. Mocht de moswand na verloop van tijd iets stoffig worden kunt u de moswand met een zachte plumeau afnemen. Een moswand heeft geen water nodig en gedijd op de luchtvochtigheid van uw ruimte. Mocht u beschadigingen hebben in uw moswand kunt u dit eenvoudig repareren door een stukje mos uit onze reparatiekit tegen de moswand te nieten of te lijmen.

Kan een moswand ook buiten?

Een moswand kan ook buiten mits onder een overkapping uit de wind en uit de zon. Weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de moswand en als het mos in de regen staat verliest het zijn prepareer middel. The Silk Company heeft ook UV bestendige en brandvertragende kunst mosmatten die speciaal voor buiten zijn.

Hoe word een moswand gemonteerd?

Een moswand kan op verschillende manieren gemonteerd worden. Zo kunnen we het mos rechtstreeks op de muur bevestigen maar we kunnen het mos ook op panelen monteren waarna de panelen tegen de muur worden geplaatst. The Silk Company zorgt altijd voor een stevige montage wijze waardoor u jarenlang plezier heeft van u moswand. 

Wat zijn populaire plekken voor een moswand?

Populaire plaatsen voor een moswand zijn heel divers. We plaatsen moswanden in kantoren, restaurants en hotels. Maar ook in ziekenhuizen, showrooms en vergaderruimtes zijn onze moswanden erg populair. Uw entree is bijvoorbeeld een mooie plek voor een moswand. Dit is uw binnenkomst waarbij uw werknemers en klanten gelijk onder de indruk zijn van de fantastische moswand in uw entree. 

Hoe lang gaat een moswand mee?

Een moswand gaat jarenlang mee. Het mos blijft minimaal 5 tot 8 jaar en langer goed. Als de moswand iets indroogt is er niks aan de hand. U hoeft het mos geen water te geven, zodra de luchtvochtigheid weer omhoog gaat zal de moswand weer elastisch aanvoelen.

Wat is geprepareerd mos?

Al het mos van The Silk Company is milieuvriendelijk geprepareerd. Door het mos te behandelen met preparatie blijft het mos jarenlang goed, behoud het zijn kleur, is het vuilafstotend en brandvertragend. 

Is mos duurzaam?

Het mos van The Silk Company is erg duurzaam. Al het mos van The Silk Company is milieuvriendelijk geprepareerd. Door het mos te behandelen met preparatie blijft het mos jarenlang goed, behoud het zijn kleur en is het vuilafstotend en brandvertragend.